Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Proč je důležité partnerovi od začátku oponovat - Část II.

21.06.2018
Počet shlédnutí: 3554

Pokračování první části článku Proč je důležité partnerovi od začátku oponovat. V minulé části jsme vám vysvětlili, proč je důležité novému partnerovi jednou za čas protiřečit. Nyní se zaměříme na obavy, které vám v tom brání a vysvětlíme vám, proč jsou zbytečné.


O toleranční hranici

Po delší době samoty a neúspěšného hledání máte před sebou konečně člověka, který je moc fajn a kterému se taky líbíte. Kdo by měl v takovém případě chuť se začít hádat či vyvolávat konflikty. Nejspíš máte dokonce pocit, že byste tímto chováním mohli tohoto nadějného partnera odradit. Není divu, že se vám do toho nechce, a proto raději většinu věcí odsouhlasíte. Tyto obavy jsou však zcela zbytečné.


Zkuste si vzpomenout na někoho, kdo se vám moc líbí. Možná jste dokonce zrovna čerstvě zamilovaní. Představte si nyní, jak s vámi tento člověk nesouhlasí nebo jak přátelským tónem říká něco, s čím nesouhlasíte vy. Tak co? Je vám dotyčný či dotyčná nyní méně sympatický či sympatická? Máte pocit, že tuto osobu už nikdy nechcete vidět?


Samozřejmě, že ne (pokud ano, bude pro vás hledání vhodného partnera hodně obtížné:). Proč ne? Protože se vám dotyčná osoba líbí. Když se nám někdo opravdu líbí, vyloženě 'žereme' všechno, co tento člověk říká, dělá i co se mu líbí. Hranice naší tolerance se v okamžiku silné sympatie pro někoho posouvají mnohem dál, než za normálních okolností. Říká se tomu zamilovanost.


Proto se nemusíte bát, že někoho odradíte. Zajímavé diskuze a stavební kámen pro zdravý vztah budou jedinými výsledky vaší upřímnosti a projevení vlastního názoru.


Něco málo k respektu

Dalším nemalým důvodem pro to, naučit se partnerovi od začátku i oponovat, je respekt. Je velmi těžké, až nemožné respektovat někoho, kdo má na všechno stejný názor jako my, kdo chce neustále dělat to, co zrovna chceme dělat my a kdo v nás vyvolává pocit, jakoby neměl vlastní názor.


Pokud váš protějšek navrhne jít do kina a vy na kino zrovna nemáte chuť, ven s tím. Vysvětlete, že máte spíše náladu na něco jiného a navrhněte něco konrétního. Pokud sedíte na terase v kavárně a začne vám být zima, navrhněte jít dovnitř nebo do jiného lokálu.


Jestli se chce vaše čerstvá známost chce sejít v osm, vy chcete ale po práci ještě stihnout sprchu a večeři, navrhněte pozdější čas. Nesnažte se přizpůsobit se či dělat někomu laskavost. Když totiž po letech začnete dávat najevo svůj názor (pokud jste do té doby nezapoměli, že nějaký vůbec máte), bude už pozdě.


Mimochodem: vlastní názor je sexy. Je znakem sebevědomí a otevřenosti a kromě základů pro zdravý vztah vám dodá i na atraktivitě. Buďte tedy sami sebou a jednou za čas řekněte, že máte na něco jiný názor. Váš partner vám to určitě nebude brát za zlé a vztahu to jenom pomůže.


Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
0%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)