Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Další praktický tip, jak překonat nervozitu

20.06.2018
Počet shlédnutí: 4427

Už jsme se zabývali tím, jak změnit vnitřní přístup k první schůzce, aby nervozita ani nemohla vzniknout. Ale co když už jste nervózní? Zde je jeden z návodů, jak to překonat. Tato metoda je účinná nejenom při schůzce, ale i při nervozitě u pracovního pohovoru, před důležitou zkouškou a ve spoustě jiných situací.


Rozšíření obzoru.


Každý člověk má v každou chvíli kolem sebe 'okruh pozornosti'. Tento okruh je někdy menší a někdy větší. Když jsme zahloubaní do sebe, dosahuje tento okruh jenom něco málo přes hranice našeho těla. Někdy jsme dokonce tak zahloubaní, že se v okruhu pozornosti nachází jenom naše hlava a myšlenky. Když se s někým hádáte či prožíváte intimní okamžik s jinou osobou, obklopuje vaše pozornost přesně vás dva. V divadle či kině zahrnuje naše pozornost prostor od nás k plátnu. Když se na nic konkrétního nesoustředíme a jsme uvolnění, je náš okruh pozornosti větší, než když jsme nervózní či koncentrováni.


Jak už se možná domníváte, smyslem této techniky je rozšířit okruh pozornosti od vlastních myšlenek či našeho protějšku někam dál. Pokud se nacházíte v situaci, která vás činí nervózním, zkuste zaměřit pozornost k nejbližšímu okolí, řekněme dva metry kolem vás. Nemusíte se nutně začít dívat kolem sebe, stačí když okolí vezmete na vědomí. Pak zkuste okruh rozšířit ještě dál, třeba ke stěnám místnosti, ve které se nacházíte. Okruh lze rozšiřovat ještě dál, až za hranice budovy, ve které se nacházíte. Už po prvním zvětšení okruhu byste měli pozorovat lehké uvolnění a zlepšení vnitřního stavu.


Tato metoda účinně působí proti nervozitě a okamžitě zvyšuje sebevědomí a koncentraci. Používají ji například herci, řečníci a je často využívaná při meditaci.

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
0%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)