Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Proč je důležité dávat

20.06.2018
Počet shlédnutí: 5431

Každý aspekt života má vždy dvě strany. Protistranou přijímání je dávat. Není možné neustále něco dostávat a nic nedat, stejně jako dávání bez ochoty přijímat vyvolává nerovnováhu.


Pokud se neustále snažíme dostat věci zadarmo, šetrit, nikomu nic nedáme a obohacujeme se na úkory organizací či lidí, o kterých jsme přesvědčeni, že jim to neublíží (používání firemní kopírky na soukromé účely, pašování obložených housek ze snídaně v hotelu atd.), signalizujeme nedostatek (kdybychom se měli dobře a měli všeho dostatek, nebylo by to nutné). A když signalizujeme nedostatek, čím mi vesmír odpoví? Ještě větším nedostatkem. Pokud chcete žít v blahobytu, musíte také signalizovat blahobyt a jedním z nejjednodušších způsobů, jak toho docílit, je dávat.


Pod pojmem dávání se neskrývá jenom finanční podpora. Ta je pouze jednou z možností. Co takto dát někomu čas? Věnovat někomu pár minut naslouchání, aniž bychom si mleli své či se snažili upoutat řeč a pozornost na sebe. A co třeba věnovat pozornost? Kompliment. Ne proto, aby si dotyčný říkal, jak jste milí, nýbrž proto, že je to možnost, udělat někomu radost. Úsměv.. Opravdický upřímný úsměv.


Nebo někomu udělat laskavost. Odvézt kolegu na cestě z práce, pozvat někoho na kafe, nabídnout se s pomocí při stěhování nebo třeba oslovit toho pána, se kterým se na oslavě očividně nikdo nebaví. Podepsat internetovou petici proti válce v Kongu? Pohlídat kamarádce malou, aby si mohla dopřát večer jen pro sebe? Nebo co třeba v mysli někomu dát lásku? V duchu popřát kolemjdoucí paní všechno dobré? V duchu požehnat pekárně na rohu a popřát dobré obraty? Nebo někomu napsat milou sms či mail? I to je dávání a budete se divit, ale lidi i takovouto pozornost vycítí.


To všechno jsou věci, které lze dát a které nic nestojí. Právě naopak, jenom tím získáte. Budete se cítit plní energie a jelikož platí, že co dáváte, to se vám vrátí zpátky, budete se brzy taky těšit laskavostem a zázrakům, které vám pomohou.


Pokud máte chuť na další tipy, jak se cítit lépe, podívejte se na náš článek Jak se probudit k životu.

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
0%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)