Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Máte Facebook v cajku?

19.06.2018
Počet shlédnutí: 4792

Hledáte partnera? Nezávazný románek? Kamaráda či kamarádku do deště? Nebo práci? Mám pro vás tajemství: nemusíte se přihlašovat do žádné seznamky, ani nemusíte nikde vykládat, jak jste skvělí. Jste totiž členem obrovského profilového systému, který dovoluje jakémukoli člověku kdekoli na planetě odhalit, co jste zač: Facebook.


Téměř každý má facebook a téměř každý je registrovaný pod svým opravdovým jménem. Stačí vypsat jméno do vyhledávače a pokud je dotyčný ledabylý ve věcech osobní sféry, máte jeho konkrétní profil. Můžete se podívat, o čem v posledních pěti letech mluvil, jaký je jeho stav co se vztahů týče, co má za přátele, fotky, co se mu líbí, na jaké stránky chodí, jednoduše VŠECHNO. Zní to hrozivě? Mělo by. Ne nadarmo je prohlížení profilů uchazečů na facebooku v dnešní době rutinním postupem při přijímacích pohovorech. Věřte mi: když se podívám na profil uchazeče, hned vám můžu říct, jestli je to práce pro něj či ne a taky můžu odhadnout, zdali se jedná o člověka seriózního a zodpovědného či nikoliv.


No a co si myslíte, že udělá dříve nebo později i váš potenciální nový přítel či přítelkyně? Prohlédne si váš profil. Ne proto, aby vás potají kontroloval, spíše proto, aby zjistil, co máte rádi a lépe vás poznal. Nebo možná proto, aby s vámi navázal kontakt, pokud jste se například viděli jenom chvíli a nemáte na sebe čísla. Od toho tady Facebook je.


Co uvidí ten kluk či muž, žena či dívka ve vašem profilu? Několik fotek sama sebe, pokaždé mobilem a z několika úhlů a nic dál? Povrchní komentáře plné sprostých slov? Několik pornohereček označených jako líbí se mi? Budete působit atraktivně?


Facebook byl vymyšlený a u většiny lidí slouží k těmto účelům:

* být v kontaktu s přáteli, obzvláště s těmi, kteří jsou daleko od vás

* sdílet to, co se kolem vás děje

* sdílet zajímavé fotky, videa a články

* povídat si a diskutovat o aktualitách a sdílet je

* sledovat firmy, komunity a stránky, které vás zajímají

* poznávat nové lidi

* přesné nastavení toho, kdo který příspěvek uvidí a kdo ne


Facebook nebyl vymyšlený na to, abyste:

* každý den oznamovali, co jíte

* celý den hráli hry a aby jedinou věcí ve vašem profilu bylo aktuální skóre

* celé dny pokoušeli vyfotit mobilem sami sebe a každou z těchto amatérských polorozmazaných fotek uveřejnili

* vedli komentářovou samomluvu, která se nikomu nelíbí, nikdo ji nesleduje a nikdo na ni neodpovídá

* měli mrtvý profil, který několik let obsahuje dohromady dva příspěvky a jednu fotku (vyfocenou osobou vlastní pomocí mobilu)


Facebook je báječný nápad a umožňuje lidem komunikovat spolu a sdělovat si novinky, diskutovat a bavit se, a to bez ohledu na to, zdali bydlí na stejném kontinentu nebo ne. Je zároveň i perfektním místem na to, zjistit, zdali jste zajímavá vtipná sebevědomá osoba, která má co nabídnout nebo zoufalý člověk, který se nudí. S kým byste raději chodili vy?


Skoncujte s amatérskými fotkami

Víte, co je to selfie neboli selfíčko? Pokud ne, blahopřeji, zoufalé výkřiky moderní doby se k vám ještě nedostaly. Selfie je slovo pocházející od anglického self, což znamená sám(a) sebe. V dnešní době je označením pro amatérskou fotku, na které je fotograf i vyfocený jedna a ta samá osoba.


Takovéto fotky uveřejněné na Facebooku jsou indikátorem těchto věci:

* nemáte žádné přátele, kteří by vás mohli vyfotit a ani nic zajímavého nepodnikáte

* rádi se předvádíte, protože kdo jiný by fotil sám sebe

* nudíte se

* není vám zcela jasné, jaké věci jak působí

Je něco z toho atraktivní a pro potenciální partnery poutavé? Ani náhodou.

Ale vy potřebujete nějakou fotku, protože bez fotky to není ono? Dobrá. Vybalte svůj digitální foťák a pohrajte si se samospouští. Udělejte si dobrou fotku a tu dejte do profilu. A ještě lépe: udělejte si výlet a nechte se od někoho vyfotit. Nebo ještě lépe: najděte si kamarády a něco s nimi podnikněte a udělejte z té akce pár fotek. Jenom prosím žádná selfíčka.


Skoncujte monology

Máte zrovna k večeři knedlo vepřo zelo? Jdete zrovna trénovat? Měli jste namáhavý den? Dobře. Tak se najezte. Jděte trénovat. Jděte si lehnout. Ale nehlaste to na Facebooku. Tato informace je pro vaše přátele totiž zcela nezajímavá, tedy pokud nejste zrovna holywoodská hvězda. A dokonce i tehdy ne vždy. Holywoodské hvězdy píšou a sdílí věci, které jejich fanoušky zajímají, inspirují a pobaví. Pokud nějaká slavná osobnost začne psát o tom, co jí a kam jde, či dokonce uveřejňovat selfíčka, bulváry začnou okamžitě psát o tom, jak hluboko klesla.

Skoncujte tedy s monology.


Přemýšlejte, co píšete na cizí stránky

Chcete napsat na nástěnku cizí stránky? Tak u toho přemýšlejte. Podle toho, jakou návštěvnost ta stránka má a kolik lidí ji předplatilo, je možné, že se váš komentář během vteřiny zobrazil v profilu několika stovek, možná tisíců lidí. Pokud jste napsali něco hezkého, inteligentního a zajímavého, kliknou jako první na váš profil a pokud jste zapůsobili, odepíšou. Možná přímo vám a možná k vašemu komentáři.


No a pokud jste napsali něco od věci, co nikoho nezajímá nebo něco, co jednoduše nemá úroveň? Všechny ty tříslovné věty bez diakritiky a interpunkce a nejlépe s hrubkou. Po takovém komentáři se ony stovky lidí taky podívají na váš profil, budou u toho však kroutit hlavou.


Než něco odešlete, přečtěte si to po sobě, opravte chyby a pak posílejte. Pokud jste chybu odhalili až po odeslání, upravte nebo smažte váš příspěvek.


Sdílejte zajímavé věci

Svět je plný zajímavých článků, osobností, stránek, událostí, obrázků, citátů a všeho možného. Sdílejte je. A myslete na to, že sdílení není o vás, ale o lidech, které máte na seznamu přátel. To jim se tyto příspěvky zobrazí a buďto je z toho něco zajímavého nebo to jednoduše přeskočí. Začněte sdílet věci, které si vaši přátelé rádi přečtou. A myslete na to, že každý sdílený příspěvek říká, co jste zač.


Zajistěte si správné nastavení

U Facebooku je možné u profilu celkově a i u každého jednoho příspěvku nastavit, pro koho bude viditelný. Dobře si zvažte, zdali chcete, aby všichni, co znají vaše jméno nebo se náhodou přes vyhledávání dostali k vám, viděli všechno, co máte v profilu. Úplně všechno. Pokud to nechcete, podívejte se na vaše nastavení a změňte jej tak, aby byl váš profil a informace v něm dostupný pouze přátelům. Pokud máte něco inspirativního a hezkého, co chcete sdílet s veřejností, můžete to nastavit u patřičného příspěvku.


Jestli se rozhodnete, že váš profil má být viditelný všem, v pořádku. Nezapomínejte však, že žijeme ve světě, ve kterém si lidé velmi rychle vytváří názor na věci, které neviděli z blízka. Podívejte se na svůj profil neutrálním okem a položte si otázku, jaký názor by si na jeho základě vytvořil váš zaměstnavatel, váš kolega, či potenciální partner (partnerka).


Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
6%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)