Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Jste skutečně připraveni na vztah?

21.06.2018
Počet shlédnutí: 3540

Toto vám může připadat jako poněkud podivná otázka. Koneckonců jste tady, abyste se seznámili, protože chcete vztah. Tudíž jste připravení. Nebo ne?


V tomto článku bych vám ráda odhalila několik bodů, nad kterými je dobré se zamyslet, aby se vám nestalo, že po půl roce s novou známostí zjistíte, že na romantiku vůbec nemáte prostor.


Vztahy jsou založeny na oboustranném přijímání a dávání. Asi všichni známe sladkost přijímání lásky, opory a pozornosti od partnera a dobrou náladu, kterou máme, když jsme zamilovaní. To je však pouze jedna strana mince.


Ta druhá strana je dávání. V okamžiku, kdy se vážně seznámíte, máte u sebe člověka, který má nárok na část vašeho života. Člověka, který dává a očekává, že od vás bude moci přijímat. Jste uprostřed rozvodu, hrozí vám propuštění z práce a vaše matka je těžce nemocná? Jak to tedy má fungovat? Nebo očekáváte povýšení v práci, takže děláte přesčasy i víkendy? Kam se pak vejde vaše nová známost?


1) Mentální volnost

Začátky jsou krásné. Chodíte spolu na romantické procházky a večeře, šeptáte si do ouška sladká slůvka, milujete se. Ve vašem životě je konečně někdo, kdo vám chce patřit a kdo chce, abyste patřili jemu. K tomu je důležitá jistá mentální volnost. Pokud nejste v harmonii sám se sebou, například kvůli problémům ve vašem životě, bude vás nový vztah zatěžovat.


Zamyslete se tedy nad sebou. Myslete na svou profesní i osobní situaci. Máte nějaké kostlivce ve skříni? Máte nějaký problém, který musíte řešit? Nebo jste spokojení a kromě maličkostí vás nic netrápí? Nový vztah je oboustranná rovnocenná záležitost a ne něco, co vám má sloužit jako útěcha v době problémů. Než se tedy pustíte do hledání vážného seznámení, zjistěte, zdali máte v životě uklizeno.


2) Časová volnost

Nový vztah souvisí dále i s tím, že někomu dáváte část svého času. Na začátku vám to tolik nepřijde: jít po protelefonované noci do práce po dvou hodinách spánku není žádný problém a opilí láskou to děláte zcela dobrovolně a s radostí. Nejraději byste odřekli všechny pracovní a úřední schůzky a věnovali všechen čas tomu druhému. Po několika prvních týdnech však začnete toužit po vašich koníčcích a věcech, které jste dělali sami a vašim úkolem bude najít čas jak na ně, tak i na partnera.


Pokud pracujete deset hodin denně sedm dnů v týdnu nebo trávíte veškerý volný čas v posilovně či s jiným koníčkem a nehodláte se toho zříct, je čas promyslet si, zdali jste skutečně schopni věnovat vaší nové lásce čas, který si zaslouží.


3) Předchozí vztahy a rozchody

Je váš poslední vztah skutečně uzavřen? Nebo v duchu pořád ještě nenávidíte všechny ženy či muže? Prozradím vám tajemství: pokud nenávidíte svého ex-partnera, nejste připraveni na nový vztah. Nenávist či bolest v souvislosti s předchozím vztahem vás na něj váže a obírá o možnost plně se soustředit na novou lásku. Vaše nová známost není zvědavá na to, co vám ex provedl či provedla, ani na vaši duševní bolest. Také si nezaslouží být posuzovaná na základě někoho jiného, kdo vás kdysi zranil. Nová známost s vámi chce žít teď a tady a začít budovat něco nového.


Osobně jsem obrovským zastáncem metody 'být po rozchodu několik měsíců až let sám, než se skutečně všechno zpracuje a uklidní'. Každý ztroskotaný vztah má dva viníky (pokud namítáte, zamyslete se: vaše vina je minimálně v tom, že jste nerozeznali, že s vámi někdo jednal nehezky nebo že jste to rozeznali a přesto neukončili, což je pravý zločin vůči sobě a své sebehodnotě).


Pro váš vnitřní úklid je důležité rozeznat, co byla vaše část věci a jak byste reagovali příště. V okamžiku, kdy víte, v čem byla z vaší strany chyba (z vaší a ne partnerovy: pro vaši budoucnost je důležité, abyste se učili a vyvíjeli vy, ne partner, se kterým už dávno nejste), kdy máte zcela nový život a na starý vztah nemyslíte, a v okamžiku, kdy jste schopni potkat ex-partnera bez bolesti břicha: tehdy jste připraveni na nový vztah.


4) Finanční volnost

Nemusíte mít miliony a splácet hypotéku taky není zakázáno. Ale tam venku na vás čeká člověk, který by s vámi rád zašel do kina, do muzea, na plavání, na výlety, na drink či do restaurace. Většina lidí se alespoň jednou za čas dostane do finanční tísně a v takovém případě je vždy o něco jednodušší starat se chvíli jenom o sebe a své vlastní potřeby. Pokud je to zrovna bod, na kterém se nacházíte, šlápněte do pedálů a dostaňte se z nejhoršího. Až potom se ohlížejte po vztahu. U nás najdete správného partnera i za půl roku ;)

 



Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
0%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)