Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

*Mlčeti zlato?

20.06.2018
Počet shlédnutí: 3616

Jak kdy. Rozhodně to však neplatí u seznamek, když vám někdo napíše slušnou zprávu. Stáváte se tak totiž velmi nezdvořilými, což vám na získání dobrého kontaktu jen ubere body.


Mám s tímto nešvarem bohaté osobní zkušenosti. Sem a tam brouzdám na některé z českých seznamek a když najdu ženu, která mě něčím zaujme, napíši jí krátkou zprávu nebo vzkaz.


Dlouho nad tou odpovědí přemýšlím, aby to nebyla jen jedna z těch tuctových „Ahoj, jak se máš?“ nebo „Líbí se mi tvá fotka, nezajdem na kafe?“ či „Zaujala jsi mě, budu rád, když mi napíšeš“ apod. Snažím se, aby má odpověď byla stručná, výstižná, kolikrát i originální a aby dotyčnou aspoň trochu zaujala. Zprávu napíšu, odešlu a čekám na odpověď či aspoň jakoukoliv reakci. Ale nepřijde nic. Ani dnes. Ani zítra. Ani za týden. Přitom vím, že má zpráva již byla přečtena.


Píšu o tom proto, jelikož je to více než častým negativem uživatelů českých seznamek. A upřímně, takto mi neodpoví skutečně 9 z 10 oslovených žen. Netuším, zda ženy mají obdobné zkušenosti, pokud odepisují na inzeráty mužům.


Z mého hlediska je takové chování vrcholem nevkusu, neslušnosti a nezdvořilosti. Je to něco, jako kdybych vám na ulici řekl „Dobrý den“  a nedostal odpověď.  Teď možná mnozí namítnou – No jo, ale když mě ten pisatel vůbec ničím nezaujal, tak proč bych mu měla odpovídat? PROČ?  Protože je to jedna ze základních slušných lidských vlastností. Nejde o to, co mu odpovíte, resp. zda mu odpovíte negativně či zcela pravdivě, ale o to, že mu prostě odpovíte. Muž, když už vám napíše, očekává reakci. A věřte, že ta ne-reakce je daleko horší než negativní reakce.


Tak mu jednoduše odpovězte třeba „Promiň, ale myslím,že nemáme mnoho společného, nicméně díky, že jsi napsal.“   Nebo  „Díky za odpověď, ale právě jsem se už s jedním zajímavým mužem seznámila a tak ti přeji hodně štěstí s nějakou jinou ženou.“  Nebo „Jsem ráda, že jsi napsal, ale nejsi můj typ, tak se nezlob a držím palce, ať najdeš ženu svých snů.“


Copak je to tak těžké, dámy?  Anebo dostáváte denně 15 odpovědí a nestíháte těm, co vás nezaujali, napsat ani tu jednu jedinou větu ze slušnosti? Dovedete si vůbec představit, jak ten muž na vaši odpověď, ať už je jakákoliv, čeká?  A jak je zklamán, když žádná reakce nepřijde od 9 z 10 žen?


Zkuste se zamyslet, jaké to je. Možná, že máte opravdu stejné zkušenosti, když píšete mužům, ale i pokud je máte…   to přece neznamená, že když vám neodepisují jiní, že vy ostatním také nebudete odpovídat. Vy přece jednáte sama za sebe. Je to vaše osobní komunikační vizitka. Je to způsob, jakým reagujete na svět kolem sebe. Ale hlavně, patří to k dobrému vychování, ke kterému nás odmalička vedli naši rodiče. Vzpomeňte si na mě, až někoho na ulici pozdravíte, on se na vás podívá a neodpoví vám.


A zda muž po vaší negativní reakci bude nepříjemný, vynadá vám či bude nedůstojně reagovat, to je zase jeho vizitka.


Lidí jsou miliony a každý reaguje po svém. Nicméně při obdržení odpovědi na váš inzerát či k vašemu profilu rozhodně nepatří rčení „Mlčeti zlato“.

 

Tento názor je osobním vyjádřením autora.

 

Váš Dopisovatel *Felix

P.S.   Napište nám vaše zkušenosti s tímto tématem na info@vazna-seznamka.cz nebo komentujte článek na Facebooku.

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)